Seyyar tezgahta işe başladı, şimdi 100 ülkeye satıyor

12 Yaşında Seyyar Tezgahta Başladı, Şimdi 100 Ülkeye Baklava Satıyor!

1970 yılında sadece 12 yaşındayken üç tekerlekli tezgahında su böreği ve baklava satışı yaparak sektöre adım atan Yüksel Aktaş, 1983 yılında ilk dükkanını açtı. Aktaş, zamanla işini genişleterek yaklaşık 200 çeşit baklava ve diğer ürünlerle sektörde faaliyet göstermeye başladı.

Artan taleple birlikte üretim tesisini genişletme kararı alan Aktaş, Nilüfer ilçesinde 10 bin metrekarelik yeni bir imalathane açtı. Bu tesiste 200 kişiyi istihdam eden Aktaş, Rusya, Çin, ABD, Suudi Arabistan, Almanya, Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere 100 ülkeye ihracat yapıyor.

“Farklı ve Özgün Bir Başarı Hikayesi”

Hacı Hasan Oğulları Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yaşından 17 yaşına kadar seyyar tezgahta su böreği sattığını belirtti. Daha sonra ustalardan mesleği öğrenerek 1983 yılında ilk iş yerini açtığını ve çalışarak bugünlere geldiğini anlattı.

Perakendeciliği öğrendikten sonra yurt dışına açılmaya karar verdiklerini dile getiren Aktaş, şubelerin çoğunu kapatıp ihracata odaklandıklarını söyledi. Daha sonra Nilüfer ilçesinde 10 bin metrekarelik modern bir üretim tesisi kurduklarını belirten Aktaş, bu tesisin sektörde benzeri olmadığını vurguladı.

“Dünya Çapında Tanınan Bir Marka”

Aktaş, yaptığı açıklamada, şu anda 5 kıtada 100 ülkeye ihracat yaptıklarını ve dünya çapında tanınan bir marka olmayı hedeflediklerini belirtti. Teknolojiye ayak uydurarak kurdukları tesisin 350-400 kişinin çalışabileceği büyüklükte olduğunu söyleyen Aktaş, ürettikleri ürünler arasında fıstık, ceviz, kadayıf ve künefe çeşitlerinin bulunduğunu ifade etti.

Aktaş, özellikle Ramazan ayında fıstıklı ve cevizli baklavanın ön plana çıktığını dile getirerek, soğuk baklava ve Sütlü Nuriye tatlısının da talep gördüğünü söyledi. Ayrıca, üretim tesisinde AR-GE merkezi kurduklarını ve yeni ürün çalışmalarını burada sürdürdüklerini belirtti.

“Geleneksel Lezzetler, Modern Yaklaşımlarla Buluşuyor”

Aktaş, Bursa Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ile yaptıkları iş birliği sayesinde sıfırın altında 18 derecede 1 yıl dayanan baklava geliştirdiklerini sözlerine ekledi. Turistlerin de ziyaret edebileceği bir tesis tasarladıklarını belirten Aktaş, Gazianteplilerden aldıkları mesleki mirası modern bir tesisle Bursa’ya kazandırdıklarını ifade etti.

KAYNAK: AA

Related Posts

Hindistan’da enflasyon negatife döndü

Hindistan’da toptan fiyatlar Haziran 2025’te geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0.13 düşerek beklentilerin tersine geriledi. Bu, Ekim 2023’ten bu yana ilk yıllık düşüş olarak kayda geçti. Hindistan Ticaret Bakanlığı’nın yayımladığı verilere göre, bu …

İstanbul’da ekmeğe zam geldi: Yeni fiyatlar açıklandı

İstanbul Ticaret Odası, kent genelinde uygulanacak yeni azami ekmek fiyat tarifesini onayladı. Yeni düzenlemeyle birlikte 200 gram ekmeğin azami fiyatı yüzde 20 artışla 15 TL’ye çıktı.

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti

OECD: Yaşlı nüfus ileride daha fazla çalışmak durumunda kalacak

Raporda, 2060 yılı itibariyle 65 yaş üstü nüfusun toplam nüfusun yarısından fazlasını oluşturacağı kaydedildi

Bakan Şimşek, Londra’da konuştu: Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azaldı

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla yaptığı temaslarda “Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’nın en büyük bankası 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.