Kış aylarının en çok tercih edilen doğal ürünü: Ihlamur

Ihlamur: Kış Günlerinin Vazgeçilmezi

Soğuk kış günleriyle birlikte bitki çaylarına olan ilgi artıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve soğuk algınlığına iyi geldiği bilinen ıhlamur, en çok tercih edilen doğal ürünlerden biri haline geldi. İçeriğinde bulunan antioksidan ve rahatlatıcı bileşenler ile ıhlamur, hastalıklara karşı koruma sağlayarak stresi azaltıyor. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı doğal bir şifa kaynağı olan ıhlamur, vatandaşlar arasında popülerliğini koruyor.

‘ÇOCUK, YETİŞKİN, YAŞLI HERKESİN KULLANIMINA UYGUN’

Kış aylarında en çok tercih edilen bitkilerden biri olan ıhlamur, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Ayşen Çebiç tarafından kışın vazgeçilmezi olarak nitelendiriliyor. Ihlamurun içeriğinde bulunan ekstraktlar sayesinde kış aylarında özellikle soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara iyi geldiği belirtiliyor. Çocuk, yetişkin, yaşlı herkesin kullanımına uygun olan ıhlamur, yaprak ve çiçek olmak üzere iki çeşide ayrılıyor. İçeriğinde daha fazla ekstraktlı yağlar bulunan çiçek ıhlamur, tercih edilmesi önerilen bir seçenek oluyor. Ancak günlük tüketim miktarı önemli olup, 3 bardağı aşmamak gerekiyor. Hamile ve yeni doğum yapmış kadınların da kullanmadan önce doktora danışmaları öneriliyor.

Ihlamurun demlenme yöntemine de değinen Çebiç, 5 dakika demlenip süzüldükten sonra tüketilmesini öneriyor. Sıcak olarak tüketilen ıhlamurun vücuttan toksinleri atması üzerine sıcak içilmesi tavsiye ediliyor. Bal ile de içilebilen ıhlamur, şeker ile tüketilecekse bal tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, defalarca kaynatılan ıhlamurun vücuda fayda sağlamayacağını ve tek seferlik kaynatmanın yeterli olduğunu vurguluyor.

(İHA)

Related Posts

Tıp çare olamadı: Kolu şişen ve vücudunu yaralar saran kadının hayatı kabusa döndü

Adana’da 4 çocuk annesi Şadiye Açin’in 8 yıl önce başlayan rahatsızlığı nedeniyle kolu şişerken, vücudunda oluşan iyileşmeyen yaralar da hayatını kabusa çevirdi.

Alerjik rinit baharla birlikte artıyor: Sinüzite dikkat!

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Tunca, bahar aylarının başlamasıyla salgın hastalıkların yerini alerjik rinitin almaya başladığını belirterek, “Alerjik rinitte burun tıkanıklığı şikâyetinin üzerine ağız solunumu nedeniyle havanın daha kuru olduğu bölgelerde, boğazda kızarıklık ve ağrı şikâyetleri de eklenir. Akıntının sinüslerden burun içine rahat boşalamadığı bu tıkanıklık uzun sürdüğünde ise, sinüslerde biriken akıntılar nedeniyle bakteriyel enfeksiyon ile birlikte sinüzitle uyumlu şikayetler göz ardı edilmemelidir” dedi.

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı. Zorlaşan hayat şartları gençleri, geleceğe karşı umutsuzluğa düşürüyor. Şen, bu sürecin gençleri nasıl etkilediğini gazetemize anlattı.

Kola veya enerji içeceği değil: Bu içecek kansere neden oluyor

Ne kola ne enerji içeceği… Asıl tehlike aslında bu içecekteymiş. Uzmanlar, bu içeceklerin kanser riskini artırabileceğine dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir