Egzamayı tarihe gömecek tedavi! Artık kabusunuz olmayacak

Egzamanın Modern Çözüm Yöntemleri ile Mücadelesi

Çoğu insanın karşı karşıya kaldığı egzama sorunu, bazen yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Modern tıbbın sunduğu tedavi yöntemleriyle kontrol altına alınabilen bu rahatsızlık, şiddetli kaşıntılara neden olabilir. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Ayşe Akman, egzamanın tedavi edilebilir olduğunu vurguluyor.

Egzama Artık Tarihe Karışıyor

Akman, ilaç tedavisiyle egzamanın kontrol altına alınabileceğini belirtiyor. “Egzama, vücudun yabancı bir maddeye karşı verdiği reaksiyon nedeniyle ortaya çıkar. Deri hastalıkları arasında en sık karşılaşılanlardan biridir” diyor.

İki farklı türü bulunan Egzama

Egzamanın farklı şekillerde ortaya çıkabileceğini belirten Akman, deride kızarıklık, kalınlaşma ve kepek gibi semptomlarla kendini gösterebileceğini söylüyor. Atopik ve dermatit olarak kategorize edilen egzamanın tedavi sürecini de doğrudan etkilediğini vurguluyor.

Egzamanın tanısında yama testleri gibi yöntemlerin kullanıldığını belirten Akman, bunun amacının hastalığı mantar veya deri hastalıklarından ayırmak olduğunu ifade ediyor.

Stresten Uzak Durmak Önemli

Egzamanın pek çok farklı nedeni olabileceğini belirten Akman, “Stres, çevresel faktörler, hayvan tüyleri ve bitkilerin polenleri gibi uçuşan alerjenler egzamanın tetikleyicileri olabilir. Hastalarımıza bu tetikleyicilerden uzak durmalarını öneriyoruz” diyor.

Egzama için stressiz bir yaşam sürmenin ve çevresel etkilerden kaçınmanın önemli olduğunu vurgulayan Akman, “Bariyer deri kremleri gibi nemlendiriciler kullanarak derinin kuruluğunu gidermek egzamanın ilerlemesini engelleyebilir” diye ekliyor.

Related Posts

Bardağın içinde jele dönüyor! Suda şişen mucize: Magnezyumu roketliyor

Yaşam trendlerinin öncüsü haline gelen chia tohumu, küçük boyutuna rağmen büyük faydalarıyla dikkat çekiyor. Özellikle suda bekletilerek tüketildiğinde jel kıvamına gelen chia tohumu, magnezyum depolarını fulleyen faydalı bir etkiye sahip. Ancak tek faydası bununla sınırlı kalmıyor, vücuda sayısız etkisi var. İşte chia tohumunun etkileri ve doğru tüketim yöntemi.

Günde 1 bardak içen yaşadı! Suda bekletince magnezyumu roketliyor, kramplara veda

Yaşam trendlerinin öncüsü haline gelen chia tohumu, küçük boyutuna rağmen büyük faydalarıyla dikkat çekiyor. Özellikle suda bekletilerek tüketildiğinde jel kıvamına gelen chia tohumu, magnezyum depolarını fulleyen faydalı bir etkiye sahip. Ancak tek faydası bununla sınırlı kalmıyor, vücuda sayısız etkisi var. İşte chia tohumunun etkileri ve doğru tüketim yöntemi.

Tıp çare olamadı: Kolu şişen ve vücudunu yaralar saran kadının hayatı kabusa döndü

Adana’da 4 çocuk annesi Şadiye Açin’in 8 yıl önce başlayan rahatsızlığı nedeniyle kolu şişerken, vücudunda oluşan iyileşmeyen yaralar da hayatını kabusa çevirdi.

Alerjik rinit baharla birlikte artıyor: Sinüzite dikkat!

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Tunca, bahar aylarının başlamasıyla salgın hastalıkların yerini alerjik rinitin almaya başladığını belirterek, “Alerjik rinitte burun tıkanıklığı şikâyetinin üzerine ağız solunumu nedeniyle havanın daha kuru olduğu bölgelerde, boğazda kızarıklık ve ağrı şikâyetleri de eklenir. Akıntının sinüslerden burun içine rahat boşalamadığı bu tıkanıklık uzun sürdüğünde ise, sinüslerde biriken akıntılar nedeniyle bakteriyel enfeksiyon ile birlikte sinüzitle uyumlu şikayetler göz ardı edilmemelidir” dedi.

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir