Dikkat! Facebook politikasını değiştirdi, videolarınız silinecek!

Facebook, canlı videoların depolama politikasında önemli bir değişiklik yaparak, canlı yayınları yalnızca 30 gün boyunca saklayacağını duyurdu.

Bu yeni politika, 19 Şubat’tan itibaren geçerli olacak ve şu anda 30 günden daha eski olan tüm canlı videolar platformdan kaldırılacak. Daha önce, canlı videolar süresiz olarak saklanabiliyordu.

Tüm Eski Videolar Silinecek

Şu anda 30 günden eski olan tüm canlı yayın kayıtları bu değişikliğin bir parçası olarak platformdan kaldırılacak. Videolar silinmeden önce kullanıcılara ne yapacaklarını seçmeleri için 90 gün sür verilecek.

Üç Alternatif Sunuluyor

Facebook kullanıcıları ve içerik üreticileri, platformdan kaldırılacak eski videolarını cihazlarına indirebilir, bulut depolama alanlarına aktarabilir ya da içeriği sıfırdan, reels formatına çevirip yeniden yayınlayabilir.

Facebook, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bu değişiklikler, depolama politikalarımızı sektör standartlarıyla uyumlu hale getirecek ve Facebook’taki herkes için en güncel canlı video deneyimlerini sağladığımızdan emin olmamıza yardımcı olacak” sözlerine yer verdi.

Diğer Platformlarda Hangi Politika Geçerli?

Facebook live’ın en büyük rakiplerinden Twitch, partner yayıncıların geçmiş kayıtlarını 60 gün boyunca saklıyor. Partnerliği olmayan yayıncılar için bu süre 14 gün.

YouTube ise kendi bünyesinde yapılan canlı yayınların tamamını -kullanıcı arşivlemeyi devre dışı bırakmazsa- süresiz olarak arşivliyor ve izlenebilir şekilde saklıyor.

Toplu İndirme Hizmeti Sunulacak

Facebook kullanıcıları, yaklaşan silme işlemi hakkında aldıkları bildirimde “Canlı videoları indir” seçeneğiyle karşılaşacak. Bu sayede arşiv toplu şekilde indirilebilecek. Ayrıca “Canlı videoları aktar” seçeneğiyle de Dropbox, Google Drive gibi bulut depolama sağlayıcılarına aktarım mümkün olacak.

Facebook, kullanıcıların canlı videolarından en sevdikleri anları sayfalarında tutmak için reels formatında yayınlayabileceklerini belirtti. Şirket, depolama politikasındaki değişikliği, reels’leri daha da öne çıkarmanın bir yolu olarak kullanıyor.

Related Posts

ChatGPT’ye çiçeği için sordu, aldığı cevapla şoke oldu! ‘En korkutucu şey’

ChatGPT’ye çiçeğinin sararan yapraklarıyla ilgili soru soran genç kadın, karşılığında başka bir kişiye ait özel bilgilerle dolu yanıt aldı. Sosyal medyada infial yaratan olay, yapay zekânın güvenliği ve veri gizliliği konusundaki endişeleri yeniden gündeme taşıdı.

Bilim kurgu değil, gerçek: Elektriği taşıyabilen bakteri keşfedildi

Oregon kıyılarındaki çamura gizlenmiş bu bakteri, vücudundaki nikel liflerle elektron taşıyarak enerji devrimini başlatabilir. Bilim, bakır tellerden çok daha ilginç bir alternatife işaret ediyor.

Deepfake videolarını tespit etmek zorlaşıyor! Gerçekçi kalp atışları

Deepfake videoların gelişmiş saptama yöntemlerini yanıltabildiği ve her geçen gün daha gerçekçi hale geldiği tespit edildi.

iQOO Neo 10 için geri sayım: Batarya özellikleri ortaya çıktı!

iQOO, ürün yelpazesini genişletmek için çalışmalarına devam ediyor. Çinli marka bu kapsamda çok yakında Neo 10 modelini tanıtacak. Son gelişmeler, akıllı telefonun tanıtım öncesi önemli bir eşiği aştığını gözler önüne seriyor. İşte ayrıntılar! iQOO …

Oppo Reno 14 tanıtım öncesi ortaya çıktı

Oppo’nun Reno serisi yeni modeliyle sahne almaya hazırlanıyor. Reno 14 hakkında resmi bir açıklama yapılmasa da, cihazın haziran ayında tanıtılması bekleniyor. Bu tahmin, markanın yılda iki kez model yenileme alışkanlığına dayanıyor. Üstelik …

Volkswagen, strateji değişikliğine gidiyor!

Volkswagen, üretim ve geliştirme stratejisinde köklü bir değişikliğe gidiyor. Alman otomotiv devi, Çin’i artık yalnızca büyük bir pazar olarak değil; aynı zamanda küresel bir üretim ve inovasyon üssü olarak konumlandıracak. Volkswagen, strateji …