ChatGPT’ye çiçeği için sordu, aldığı cevapla şoke oldu! ‘En korkutucu şey’

ChatGPT Yapay Zekâsı, Kullanıcıya Şaşırtıcı Bir Yanıt Verdi

Milliyet.com.tr ÖZEL – Ghibli tarzı görsellerle kısa süre önce büyük ilgi gören yapay zekâ ChatGPT, bu sefer hatalı çıktılar nedeniyle gündeme geldi. Bir kullanıcı, çiçeğindeki sorunu ChatGPT’ye sorduğunda beklenmedik bir yanıtla karşılaştı. Kullanıcının aldığı şok edici cevap, aslında başka bir kişiye ait kişisel verilerdi.

‘EN KORKUTUCU ŞEY’

Bu durumu yapay zekânın yaptığı “en korkutucu şey” olarak nitelendiren Pruthvi Mehta adlı genç kadın, LinkedIn’deki paylaşımında, “Sundari’min (tavus kuşu çiçeği) birkaç fotoğrafını ChatGPT’ye yükledim. Amacım sadece yapraklarının neden sarardığını anlamaktı” dedi. Ancak ChatGPT’nin çiçek bakımı konusunda tavsiye vermek yerine kendisine başka birinin kişisel bilgilerini sunduğunu belirtti.

Pruthvi Mehta, yanıtta “Bay Chirag’ın tam özgeçmişi, CA öğrenci kayıt numarası, müdürünün adı ve ICAI üyelik numarası yer alıyordu. Üstelik bu bilgilere kendinden emin bir şekilde ‘Stratejik Yönetim’ notları adını vermişti” ifadelerini kullandı.

Yaşadığı olumsuz deneyimi anlatan Yeminli Mali Müşavir Pruthvi Mehta, paylaşımında, “Sadece ölmek üzere olan bir yaprağı kurtarmak istiyordum. Yanlışlıkla birinin tüm kariyerini indirmek değil” dedi.

‘İNANCIMIZI HÂLÂ KORUYABİLİR MİYİZ?’

Yapay zekâ teknolojisinin aşırı kullanımını sorgulayan bu paylaşım, sosyal medyada 900’den fazla beğeni ve çok sayıda yorum aldı. Ghibli çizimlerinde yaşanan aşırı kullanıma bir tepki olarak ChatGPT’nin böyle bir hata yaptığını öne süren Metha, “Yapay zekâya olan inancımızı hâlâ koruyabilir miyiz?” sorusunu yöneltti.

İnternet kullanıcılarından gelen yoğun tepkiler üzerine bir kullanıcı, “Verilerin uydurma ve yanlış olduğundan eminim!” yorumunu yaptı. Başka bir kullanıcı ise “Bu çok şaşırtıcı çünkü soruda tamamen farklı bir şey isteniyor” şeklinde konuştu.

Üçüncü bir kullanıcı, “Acaba bunlar gerçekten birinin bilgileri mi, yoksa sadece uydurma mı? Yine de biraz endişe verici görünüyor. Ancak daha çok algoritmalarındaki bir hataya benziyor” ifadelerini kullandı. Dördüncü bir kullanıcı ise, “Tüm sohbet geçmişinin bununla bir bağlantısı olmadığı sürece bunun mümkün olduğunu düşünmüyorum” şeklinde yanıt verdi.

Related Posts

Bilim kurgu değil, gerçek: Elektriği taşıyabilen bakteri keşfedildi

Oregon kıyılarındaki çamura gizlenmiş bu bakteri, vücudundaki nikel liflerle elektron taşıyarak enerji devrimini başlatabilir. Bilim, bakır tellerden çok daha ilginç bir alternatife işaret ediyor.

Deepfake videolarını tespit etmek zorlaşıyor! Gerçekçi kalp atışları

Deepfake videoların gelişmiş saptama yöntemlerini yanıltabildiği ve her geçen gün daha gerçekçi hale geldiği tespit edildi.

iQOO Neo 10 için geri sayım: Batarya özellikleri ortaya çıktı!

iQOO, ürün yelpazesini genişletmek için çalışmalarına devam ediyor. Çinli marka bu kapsamda çok yakında Neo 10 modelini tanıtacak. Son gelişmeler, akıllı telefonun tanıtım öncesi önemli bir eşiği aştığını gözler önüne seriyor. İşte ayrıntılar! iQOO …

Oppo Reno 14 tanıtım öncesi ortaya çıktı

Oppo’nun Reno serisi yeni modeliyle sahne almaya hazırlanıyor. Reno 14 hakkında resmi bir açıklama yapılmasa da, cihazın haziran ayında tanıtılması bekleniyor. Bu tahmin, markanın yılda iki kez model yenileme alışkanlığına dayanıyor. Üstelik …

Volkswagen, strateji değişikliğine gidiyor!

Volkswagen, üretim ve geliştirme stratejisinde köklü bir değişikliğe gidiyor. Alman otomotiv devi, Çin’i artık yalnızca büyük bir pazar olarak değil; aynı zamanda küresel bir üretim ve inovasyon üssü olarak konumlandıracak. Volkswagen, strateji …

Altının şifresi çözüldü

Yapılan araştırmalara göre altının varlığının sanılandan daha eskilere dayandığı ortaya çıktı. Peki, altın ilk nerede ve nasıl oluştu?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir