Boğazdaki yalılar AKP’liye gitti

Türk Hava Yolları Zarara Uğradı: Boğazdaki Yalılar AKP’li İsmine Mi Verildi?

Ali Can POLAT

Türk Hava Yolları (THY), yıllardır iktidarın yandaşlarını istihdam alanı olarak kullanmasıyla eleştiriliyor. 2025’in ilk çeyreğinde 626 milyon TL kâr açıklaması beklendiği halde, 2 gün önce 1.8 milyar TL zarar ettiğini duyurdu. Bu açıklama, milyonlarca borsa yatırımcısını olumsuz etkilerken, THY’ye tepkilerin yükselmesine neden oldu. Bu skandalın ortasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınıp THY’ye otel olarak verilen boğazdaki yalılarla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Turizmgazetesi’nin haberine göre, İstanbul Ortaköy’deki Fehime ve Hatice Sultan (Naime Sultan) yalıları, AKP’li Serkan Yazıcı’ya teslim edildi.

İBB DAVA AÇMIŞTI

Aslında THY’nin bu yalıları kendisinin işleteceği duyurulmuştu, fakat otel AKP’den Marmaris Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Yazıcı’ya verildi. Peki, THY’nin yaptığı restorasyon maliyetleri, otelin Yazıcı’ya kaç yıllığına kiralandığı bilinmiyor. Yalılar, 2009 yılında İl Özel İdaresi’nden 100 milyon dolara THY’ye kiralanmış ve 2014’te İBB’ye devredilmişti. İBB, THY’nin restorasyonu tamamlamaması nedeniyle dava açmıştı. İktidar, 2022’de yalıların mülkiyetini THY’ye tamamen devretti. CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, bu durumu sorgulayarak, neden THY Do&Co gibi tecrübeli bir işletmeye verilmediğini dile getirdi.

Otelciler İsyan Ediyor: Neden İhale Yapılmadı?

Yalıların eski AKP Belediye Başkanı Adayı Serkan Yazıcı’ya sessiz sedasız verilmesi, turizmcileri de rahatsız etti. Bu tür kiralamaların ihaleler aracılığıyla yapılması gerektiğini belirten Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Kurucusu Serdar Karcılıoğlu, “Bu yalılar ülkenin en değerli yapıları. Eğer THY bu otelleri işletmeyeceği ve kiralayacağı kararına varmışsa, bu neden kamuoyuna açıklanmadı? İşletmeye talip birçok meslektaşımız var. İhaleye girip en yüksek teklifi verenin kazanması daha adil olurdu. Böylelikle kamu kurumu da daha fazla kazanç sağlardı” şeklinde görüş bildirdi.

Related Posts

OECD’de zirveye oynuyoruz: Türkiye’deki çalışma saatleri yasal sürenin üzerinde

OECD’nin 2022 verilerine göre Türkiye, haftalık ortalama 45,7 saatlik çalışma süresiyle Kolombiya’nın ardından ikinci sırada yer aldı. Türkiye’de çalışanların yüzde 15,1’i haftada 60 saatten fazla çalışıyor; bu oran OECD ortalamasının üç katı.

HAK-İŞ, 1 Mayıs’ta Rize’deydi

HAK-İŞ 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Rize’de kutladı. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Adaletsiz bu vergi sistemini kabul etmiyoruz. Vergi sistemimizin yeniden köklü bir şekilde değişmesi gerekiyor.” dedi.

İki ay önce hedef alınan TÜSİAD’a AKP’den sürpriz ziyaret

İki ay önce iktidar yetkililerinin hedef tahtasına oturttuğu TÜSİAD’a AKP’den üst düzey bir isim sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

TCMB Olağan Genel Kurulu yarın yapılacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 93. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı, yarın Ankara’da gerçekleştirilecek.

EPDK Kurul kararları – 27 Nisan 2025

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bazı akaryakıt ve doğal gaz dağıtım şirketlerinin depolama ve perakende satış tarifelerinde değişikliğe gitti.

Çin’den tüketimi artırma hamlesi

Çin, iç talebin zayıf kalması nedeniyle ekonomiyi canlandırma çabalarının bir parçası olarak, gelen tüketimi artırmak amacıyla yabancı turistlere yönelik vergi iadesi politikalarını iyileştireceğini açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir