9 Yaşındaki Çocuğa İleri Mitral Kapak Yetmezliğinde Başarıyla Ameliyat Yapıldı

ERÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı’ndan Özel Bir Başarı Hikayesi

ERÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rifat Özmen liderliğinde gerçekleştirilen özel bir ameliyat sonucunda, 9 yaşındaki bir hastanın ileri mitral kapak yetmezliği sorununa başarılı bir çözüm bulundu.

Hasta ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Rifat Özmen, “Toprak Mina isimli 9 yaşındaki hastamızın mitral kapağındaki ileri mitral kapak yetmezliği nedeniyle ameliyat kararı aldık. İlerleyen süreçte hastamızın mitral kapağını onarmak için özel bir yöntem uygulandı” dedi.

Ameliyat sırasında yapılan trianguler rezeksiyon ve neokord implantasyonu işlemlerinin ardından Doç. Dr. Rifat Özmen, hastanın sağlık durumunun olumlu bir şekilde ilerlediğini belirtti.

Mitral kapak tamirinin önemine değinen Doç. Dr. Rifat Özmen, bu tür operasyonların hastaların ilaç kullanımı ve yaşam konforu açısından önemli avantajlar sağladığını vurguladı.

Ülkemizdeki belirli merkezlerde gerçekleştirilen mitral kapak tamiri operasyonları hakkında bilgi veren Doç. Dr. Rifat Özmen, hastaların varfarin kullanımına bağlı yan etkilerden korunmalarının ve daha rahat bir yaşam sürmelerinin sağlandığını aktardı.

Doç. Dr. Rifat Özmen, başarılı operasyonda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ederek hastasına acil şifalar diledi. – KAYSERİ

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Deprem kadar tehlikeli! Panik hali yaralanmalara neden oluyor

Depremde fiziksel güvenliğiniz kadar sakinliğinizi ve ruh sağlığınızı korumanız da hayati önem taşıyor. Uzm. Psikolog Tuğçe R. Tuncel Dursun, deprem anında yaşanan panik halinin nasıl kontrol altına alınabileceğine dair önemli bilgiler verdi.

Bir lokması alerjiyi tavan yaptırıyor! Yediklerimiz polenleri hareketlendiriyor

Birçok alerji hastası için mevsim değişikliği sadece hava durumunda yaşanan bir farklılık değildir. Hapşırma, öksürme, tıkanıklık ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi rahatsız edici semptomu da beraberinde getirdiğinden zorlayıcı bir dönemdir. Havadaki polenler başta olmak üzere bir dizi değişiklik alerjik reaksiyonları kötüleştirebilir. Mevsimsel alerjiler için bir tedavi olmasa da, alacağınız bazı önlemler iltihabı yönetmenize ve semptomları azaltmanıza yardımcı olabilir. Hangi yiyeceklerden kaçınmanız gerektiğini bilmeniz daha az alerjik atak geçirmenize yardımcı olabilir. İşte kaçınmanız gereken yiyecekler!

Son dönemin tartışma konusu olan ‘Normal Doğum Eylem Planı’’nda neler var?

Futbolcuların taşıdığı pankart sonrası tekrar tartışma konusu olan Normal Doğum Eylem Planı’na göre sezaryen oranlarının yıl sonuna kadar yüzde 5’e düşürülmesi hedefleniyor. Planda konunun tüm sağlık kongrelerinde gündeme getirileceği, sezaryen oranları yüksek bulunan hekimlere mektup gönderileceği, bu hekimlerle yüz yüze görüşmeler yapılmasının sağlanacağı ve her hafta en az bir gün gebe ile gebe yakınlarına “doğal olan normal doğum” bilgilendirmesi yapılacağı belirtiliyor.

Seyahatte karşılaşabileceğiniz ölümcül risk: Belirtilere dikkat!

Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen sıtma, özellikle tropikal bölgelerde yeniden yükselişte. Tropikal bölgelerden gelen vakalarda endişe verici bir artış yaşandığını vurgulayan Prof. Dr. Bahadır Ceylan, yüksek ateşle başlayan hastalığın tedavi edilmezse çoklu organ yetmezliği ve ölümle sonuçlanabileceğine dikkat çekti.

Bu belirtiyi hafife almayın! 3 haftayı geçtiyse aman dikkat

Doç. Dr. Hatice Bengü Çobanoğlu, gırtlak kanserlerinin ilk belirtisinin yalnızca ses kısıklığı olabileceğini vurguladı. Doç. Dr. Çobanoğlu, 3 haftadan uzun süren ses kısıklıklarında mutlaka hastaneye başvurulması gerektiğini belirtti.

Sivas’taki Minibüs Kazasında Ölü Sayısı 2’ye Yükseldi

Sivas’taki kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi SİVAS – Sivas’ta öğretmen ve sağlık çalışanlarını taşıyan minibüsün karıştığı kazada 2 kişi öldü, 2’si ağır 16 kişi yaralandı. Kaza, Sivas’a bağlı Çeltek köyü yakınlarında gerçekleşti. Edinilen bilgiye …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir